En mäktig och populär valborgskonsert

– Vi hoppas att detta blir en ny tradition, säger Hanna och Björn från Oratoriekören som var jättenöjda efter vår gemensamma konsert.

Kl. 18.00 var det dags för den traditionella konserten i domkyrkan, där vi hälsade våren 2023 välkommen! Utanför domkyrkan var det en fin dag, med en blå himmel, inne i kyrkan var det varmt, med en till bredden fullsatt kyrka och med en strålande insats av Kronobergarna och körerna Chorus Linnaea och Oratoriekören.

– Vi har pratat med flera i kören, och vi spelar gärna tillsammans fler gånger. Ni låter bra och vi låter bra, det blir en mäktig kombination! Nu ska vi bara lära oss texten på Kronobergarnas marsch, sa Hanna och Björn från Oratoriekören efter konserten, som ett sätt att markera glädjen som fanns i detta lyckade arrangemang.

Publiken var verkligen med på noterna denna härliga kväll, applåderna ville aldrig ta slut och vi bjöd naturligtvis på extranummer i form av Kronobergs regementes marsch.

Johanna Posch Ahl som varit med i musikkåren sedan 2015 har spelat många valborgskonserter och just valborg är en favorit för henne.

– Det är en riktigt stämningsfull tradition och det blir alltid extra glädje att spela när det är så stor publik som kommer. En tradition vi gärna fortsätter med i kåren, säger Johanna.